Globe Magazine

Chili - strategische handelspartner

Strategische handelspartner in Latijns-Amerika

In Chili liggen handels- en investeringskansen voor Nederlandse bedrijven. Het land is economisch en politiek stabiel en het vestigingsklimaat is er gunstig. Buitenlandse bedrijven gebruiken Chili vaak als hub om verdere commerciële uitbreiding in LatijnsAmerika mogelijk te maken.

Spotlight op Colombia

Na het sluiten van het vredesakkoord richt Colombia zich op duurzame en economische ontwikkeling.

Vierluik Kansen in China - overheid

De onvermijdelijke Chinese overheid

In China is de overheid bij vrijwel alle grote en middelgrote bedrijven betrokken. Wie er makkelijk zaken wil doen, kan wel wat hulp gebruiken. De Nederlandse ambassade in Peking helpt ondernemers.

Spotlight op Portugal

Waarom zou je zaken doen in Portugal? Als je de potentiële markten voor Nederlandse producten en diensten tegen elkaar afzet, wat heeft Portugal dan te bieden dat andere landen niet hebben?

Vierluik Kansen in China - Zuid-China

Je broodrooster, het hoesje van je telefoon, de ouderwetse radio die je elke dag nog trouw aanzet: Als er ‘made in China’ op staat, is de kans groot dat het in ZuidChina gemaakt is.

Balkan in business

Albanië, Kosovo, Macedonië

Internationaal zakendoen wordt steeds aantrekkelijker in Albanië, Kosovo en Macedonië. 3 Nederlandse ambassadeurs vertellen waarom.

Vierluik Kansen in China - Shanghai

Shanghai is een bruisende wereldstad, met een uitgebreider openbaar vervoersnetwerk dan Londen en meer wolkenkrabbers dan New York. Met ruim 24 miljoen inwoners is het de derde grootste stad ter wereld.

Spotlight op Denemarken

Op verzoek van de Deense Koning Christian 2, begon Nederland in de 16e eeuw Nederlandse boeren te ‘exporteren’ naar Denemarken om aan de groeiende voedselvraag in Denemarken te kunnen voldoen.

Kansen in China: West-China

Kansen voor pioniers

West-China is nog altijd ‘booming’. Waar in de rest van China de jaarlijkse economische groei afremt naar ‘slechts’ zo’n 6%, blijft het Westen van het land dubbele groeicijfers noteren. Zo groeide de totale economie van de stadsprovincie Chongqing met meer dan 10% in 2016.