ING

Importheffing van 10% door VS

Importheffing van 10% door VS kost Nederlandse export Euro 3,7 mld
 
Als president Trump een gewone importheffing van 10% oplegt aan EU-producten komt de Nederlandse export naar de VS Euro 3,7 mld (0,85%) lager uit.

Utrecht en N-H gevoeligst voor brexit

Naast risico's biedt brexit regio's kansen

De economische impact van de brexit verschilt per provincie. Utrecht en Noord-Holland lijken het meest gevoelig, omdat het Verenigd Koninkrijk (VK) een relatief groot belang heeft in de goederenexport van deze provincies. Maar de Britse uittreding levert regionaal ook kansen op.

Import uit Nederland 3 miljard Euro

In de factsheets is in het kader van de Nederlandse handelsmissie naar Sachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen een overzicht gegeven van de kerngegevens op het gebied van bevolking, economie en handel. De regio telt 10% van de Duitse bevolking en maakt 7,5% van de Duitse economie uit.

Ambities van twee goede buren

België en Nederland: twee zeer competitieve, open economieën

Recent zijn globale ontwikkelingen minder uitgesproken geworden. De wereldhandel stagneert en de vertakkingen van de Brexit voor de Europese economie zijn verre van duidelijk.

Romania: high potential, but risks remain

Romania is expected to be one of the fastest growers in the European Union, with significant growth in (almost) all sectors of the economy. The country has a lot of opportunities for doing business. However, doing so does come with significant hurdles and challenges.

Business opportunity report Poland

Poland: still worth it?

Poland is expected to show significant economic growth the coming years in almost every sector of the economy. Nonetheless, there are significant risks and challenges to keep in mind.

China

Growth and the Environment: From Tradeoff to Circularity

De toetreding van China tot de Wereld Handels Organisatie (WTO) in 2001 luidde een sterke groeifase in. Dit had ook een keerzijde. China stoot nu de meeste CO2 ter wereld uit. Hoewel de economische groei is afgevlakt, blijft de uitstoot toenemen.

Nederland Handelsland IV

Toegenomen risico’s maar nog steeds kansen voor export naar opkomende markten

Instortende grondstoffenprijzen hebben voor een aantal opkomende markten de wereld op zijn kop gezet. Dit heeft bijgedragen aan een hoger risico bij zakendoen met deze landen.

Pagina's