Sydney: Kans Beaches Link Tunnel

• Projectwaarde: A$3 miljard dollar (€2 miljard)
• Projectduur: 5 jaar
• Waarde vooronderzoek: A$77 miljoen
• Start vooronderzoek: eind april 2017
• Duur vooronderzoek: 6 – 9 maanden
• Definitief plan beschikbaar: mid-2018

Een van de grootste verkeersproblemen tussen het noorden en centrum van Sydney wordt grondig aangepakt. New South Wales premier Gladys Berejiklian kondigde aan dat de langverwachte Beaches Link tunnel er komt. De Beaches Link Tunnel gaat met de reeds in ontwikkeling zijnde Western Harbour Tunnel een oplossing bieden voor de verkeersproblemen tussen beide gebieden.

Het A$3 miljard kostende project start eind april met geotechnisch grondonderzoek van $77 miljoen (het in kaart brengen van de bodemeigenschappen en -structuren). Na dit onderzoek worden de exacte ingangen van de tunnel bepaald en kan het budget nog wijzigen. Het 6 tot 9 maanden durende geotechnische grondonderzoek zal op ongeveer 250 testlocaties plaatsvinden. Na publicatie van het daadwerkelijke plan zal de State Government contracten en aanbestedingen openstellen voor de bouw, maar ook voor de financiering (tolwegen).

De Nederlandse ambassade is bekend met samenwerkingen tussen lokale en internationale partners bij vergelijkbare projecten. Gezien de complexiteit van het project kunnen Nederlandse aanbieders interessant zijn voor dit project.
Meer informatie is opgenomen in bijgevoegd kansdocument.

Contactinformatie: 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Consulaat-Generaal te Sydney via syd-ez@minbuza.nl of +61 2 8305 6807