Centraal China interesse in NLse fotonica

Matchmaking voor Nederlandse fotonica bedrijven

Hubei International Science and Technology Exchange Center (HBSTEC) organiseert samen met NBSO Wuhan verschillende activiteiten op het gebied van fotonica (opto-electronica) in Wuhan, Centraal China.

In Wuhan is het grootste fotonisch centrum van China gevestigd: Wuhan Optics Valley. Dit al ruim 3 decennia China's meest ontwikkelde centrum in de fotonica. Een paradox in de Chinese fotonica is dat veel wetenschappers vooraanstaande publicaties schrijven over dit vakgebied, terwijl bedrijven cruciale technologie nog steeds uit het buitenland moeten halen. De Chinese fotonica sector is groot en groeit snel, maar is er nog niet in geslaagd om een volledige productieketen in de meeste sub-sectoren te beheren. Voor geavanceerde technologie, kwalitatief hoogstaande apparatuur en de meest geavanceerde productiemethoden is de sector nog aangewezen op buitenlandse spelers. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven, R&D centra en onderzoeksinstellingen.

Van 30 oktober tot 3 november 2017 organiseert HBSTEC een conferentie waarin fotonica een belangrijke rol speelt. Nederlandse bedrijven zijn uitgenodigd om zichzelf te presenteren en mogelijkheden voor samenwerking met lokale partners te verkennen tijdens directe B2B meetings. Locatiebezoeken aan lokale spelers maken ook onderdeel van het programma uit.

Contactinformatie: 

Voor meer informatie en details van het programma, kunt u contact opnemen met het Netherlands Business Support Office in Wuhan.

Tel: +86 (0)27-85766511
E-mail: nbsowuhan@nbsowuhan.com