België

Match2Medica

Boost your innovation in Europe

Voor de 4e keer organiseert Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL de Match2Medica ondernemersreis i.s.m.

Bijeenkomst België Foodtech

Bijeenkomst ter voorbereiding op

Wilt u uw export verder opzetten in België? Kom, laat u informeren en ga daarna mee met de handelsmissie!

De Stal van de Toekomst

Handelsmissie naar Wallonië

Waarom Wallonië?
- Gunstige geografische ligging t.o.v Nederland en daarnaast vormt Wallonië voor veel bedrijven een toegangspoort tot Frankrijk.
­- Schaalvergroting en verduurzaming van bedrijfsvoering zijn actuele onderwerpen die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

Halt aan gesuikerde frisdranken op scholen

De weg naar een gezonder leven ligt open voor heel wat scholieren. Vanaf volgend jaar zullen er namelijk geen frisdranken met toegevoegde suiker meer verkocht worden in de schoolautomaten. In middelbare scholen bevatten twee op de drie automaten nu nog suikerhoudende dranken.

Asbestverwijdering in Vlaamse scholen

Kansen voor Nederlandse asbestverwijderaars

In Vlaanderen zijn naar schatting 3,7 miljoen ton asbesthoudende materialen in omloop. Voor scholen gaat het om zo'n 15.000 ton. De Vlaamse regering trekt nu 7,5 miljoen euro uit voor de versnelde verwijdering van asbest uit scholen. Dit biedt kansen voor Nederlandse asbestverwijderaars.

Kansen zonne- en windenergie in Vlaanderen

Omdat de geplande biomassacentrale van Langerlo er niet komt, ontstaat er een groot potentieel voor bijkomende zonne- en windenergie installaties in Vlaanderen. Kunt u met uw bedrijf zonne- en windenergie installaties bouwen? Zijn zonne- en windenergie installaties uw product?

Belgische 50-plusser wil verbouwen

De helft van de 50-plussers heeft verbouwplannen

Belgische senioren blijken steeds langer thuis te blijven wonen. Zij zoeken oplossingen om het thuiscomfort te vergroten. Bovendien groeit deze doelgroep nog stevig. Een interessante opportuniteit voor de Nederlandse bouwsector.

Foodtrend België – ‘Personalized food’

Voeding op maat van bepaalde doelgroepen

Flanders’Food (het innovatieplatform voor de Vlaamse voedingsindustrie) en FEVIA Vlaanderen (de federatie van de voedingsindustrie) geven aan dat er een markt is voor doelgroepenvoeding en functionele voeding.

40 miljoen beschikbaar voor slim cameraschild

Federale overheid kondigt openbare aanbesteding aan voor de bouw van een slim camera netwerk door heel België

Federaal minister van Binnenlandse Zaken Jambon investeert 40 miljoen euro in 1.000 nieuwe, camera’s met automatische nummerplaatherkenning (ANPR camera’s).

Pagina's