Duitsland-Borrel

Maak uw webshop Duitsland-proof
woensdag 20 december 2017
Het Poortje
Kleve
Evenement data:
17-01-2018 - Het Poortje - Kleve
Organisator: 
STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater
Entreekosten: 
Gratis
Voertaal: 
Nederlands
Uiterlijke aanmelding: 
maandag 18 december 2017

Duitsers behoren inmiddels tot de grootste online shoppers van Europa. De e-commerce-markt is er groot en blijft maar groeien.

Voor een Nederlandse webshop is Duitsland dan ook een belangrijke afzetmarkt, die ook nog eens pal naast de deur ligt. Wel verschilt de Duitse wetgeving op punten van de Nederlandse. Daarom is voor een Nederlandse webwinkelier, die van plan is om in Duitsland te verkopen, een grondige voorbereiding cruciaal.

Wie in Duitsland met succes een webwinkel exploiteert en op de rails wil zetten moet zich aan de hier voor een website geldende spelregels houden, zoals duidelijke productomschrijvingen en prijsopgaves, heldere Duitstalige Algemene Voorwaarden met een indicatie naar het herroepingsrecht. Bovendien een aantal gangbare betalingsmogelijkheden zoals PayPal, de debetnota, credit card of vooruitbetaling. Dit geldt overigens zowel voor de B2B-handel, als ook voor de verkoop aan de eindafnemer. Dat de website van een online winkel voorzien moet zijn van een colofon en dat een keurmerk voor meer vertrouwen bij de consument zorgt, spreekt vanzelf.

Sectoren: 
Land (locatie evenement): 
Duitsland
Werelddeel: 
Europa