Tabasco zoekt Nederlandse voorstellen

Recent is in de staat Tabasco in Mexico het eerste Tech Center gebouwd en voorzien van infrastructuur, IT en laboratoria. Ook is er een nauwe samenwerkingsrelatie met de op één na grootste universiteit van Mexico UJAT. De economie van de staat Tabasco leunt zwaar op olie & gas en de offshore sector. Tabasco zoekt nu diversificatie in haar economische activiteiten. Op dit moment zijn er op het Tech Center alleen enkele organisaties gericht op de olie & gas sector actief.

Tabasco heeft € 6 miljoen beschikbaar gesteld voor de verdere ontwikkeling van de tech centers, ondersteuning van economische diversificatie en versterking van de werkgelegenheid. Hiervoor worden Nederlandse innovatieve bedrijven gevraagd, die productie, innovatie of ontwikkeling willen starten sámen met een Mexicaans bedrijf.
Sectoren:
Logistiek, infrastructuur, duurzame energie, energie (innovatie gerichte ondernemers op olie gas offshore), watertechnologie, high tech, manufacturing & automotive, agrofood & tuinbouw.

Aanbod van Tabasco:
Compleet ingericht tech center, inclusief financiering voor de start van hun business.

Stel een one pager op basis van de onderwerpen in de tabel (zie 'Download file'). Stuur dit voor 1 augustus aan de ambassade en NBSO. De NBSO zal de business opportunity’s screenen en voorleggen aan de minister van economische ontwikkeling in Tabasco.

Contactinformatie: 

Steven Buter – 1e contact en High Tech, Manufacturing & Automotive en Agro – steven@nbsomexico.com